Kahvaltı tarifleri en çok aranan kelimeler arasındadır. Kahvaltılıkların bir çok çeşidi var, en güzellerini sizin için derledik. Kahvaltı güne güzel başlamak için en önemli öğündür.
Güne yumurta, krep gibi favorilerinizden oluşan lezzetli kahvaltı tariflerimizden biriyle başlayın.
Pazar kahvaltısı dünyanın en güzel şeyi değil de ne? Pazartesi sendromuna pazar gününden başlamamızın nedeni kesinlikle kahvaltısı. Türk mutfağında tipik bir kahvaltı ekmek, peynir (beyaz peynir, kaşar vb.), tereyağı, zeytin, yumurta, domates, salatalık, reçel, bal ve kaymaktan oluşur. Türkiye’de sucuk , pastırma, börek, simit, poğaça ve çorbalar sabah yenir. Yine bize özgü bir sıcak; domates, yeşil biber, soğan, zeytinyağı ve yumurta ile hazırlanan menemendir. Çeşitli çorbalar da Türk kahvaltısı için çok yaygın ve geleneksel; çoğunlukla tavuk suyu, mercimek çorbası ve ulusal bir çorba tarhana çorbası en çok bilinen çorbalardır. İşkembe çorbası, palavra çorbası, koyun baş çorbası da geleneksel olarak kahvaltıda tüm Türkiye genelinde yaygındır. Türkçe kahvaltı kelimesi kahvaltı, “kahve öncesi” anlamına gelir (kahve, ‘kahve’; altı, ‘altında’). Ancak, Osmanlı İmparatorluğu’nun kahve üreten topraklarını kaybettiği Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra çay, Türkiye’de her gün sıcak bir içecek olarak kahvenin yerini aldı.
Kahvaltılık tariflerde içecekler de çeşitlilik gösteriyor. Kahvaltıda sıkça tüketilen içeceklerinin kısa bir listesini verelim. Agua Dulce (Kosta Rika), bira (Almanya), kahve (genel), sıcak çikolata (Avrupa), lassi (Hindistan), süt (genel), salep (Osmanlı), soya sütü (Çin), çay (Türkiye)…
Kahvaltıdan bahsetmişken “Brunch”dan söz etmemek olmaz. Brunch, genellikle sabahları ve öğle yemeğinden önce, servis edilen kahvaltı ve öğle yemeğinin bir kombinasyonudur . Kelime olarak, kahvaltı anlamındaki “breakfast” ve öğle yemeği anlamındaki “lunch” kelimelerinin birleşmesinden oluşur.
Dünya mutfağından kahvaltı tariflerinin yanı sıra Türk Mutfağının esşiz kahvaltı tarifleri sizin için Mis pasta’da.